Pages Navigation Menu

Waarom bestaat de Kunsthal?

We bezochten kortgeleden museum de Kunsthal in Rotterdam. Er was onder andere een expositie van de Triton collectie. Je zag het voor je: een rijk echtpaar besluit kunst te gaan verzamelen.  En koopt van alle beroemde kunstenaars sedert 1870 één betaalbaar of beschikbaar 2e rangs werk. Worden er nog een paar gestolen ook…

We verbaasden ons sowieso over de Kunsthal. Waarom bestaat dit museum eigenlijk? Het naastgelegen Boijmans van Beuningen beschikt in haar depots  over een enorme collectie kunstwerken, waarvoor geen plaats is in de museumzalen. Eén zaal was gewijd aan kunstwerken uit haar kelders. In die zaal hingen meer bijzondere werken dan in de hele Kunsthal.

Suggestie: maak van de Kunsthal een museum met wisselende collecties van de eigen werken van het Boijmans. Die fusie zou echt iets toevoegen aan de Rotterdamse museumwereld.

Facebooktwitterlinkedinmail