Pages Navigation Menu

Enkelbandjes, Arbeid en Zorg

 

 

 

 

 

17 maart. Tijdens de tachtiger jaren poogde men de werkgelegenheid te verdelen door arbeidstijdverkorting. Nu stellen 2 hoogleraren van de Vrije Universiteit serieus voor de werkloosheid ‘eerlijker’ te verdelen door bedrijven de mogelijkheid te geven mensen gemakkelijker te ontslaan en slecht functionerende werknemers te vervangen door betere medewerkers die nu werkloos zijn. JP

*

15 maart. Ja, schuldigen worden beloond met strafvermindering. En dan mogen ze met enkelbandje ook nog naar hun werk heb ik begrepen, nou jahhhh. Bewijst maar weer dat de God Geld boven Ethiek en Recht staat. ChrK

*

10 maart. Onderdeel van de grondwettelijke vrijheid van meningsuiting is ook dat mensen dom mogen zijn. John Kerry, minister van Buitenlandse Zaken VS

*

7 maart. Onverstandig van de minister en de zorgverzekeraars om de ‘behandelingen’ van de Levenseinde kliniek in Den Haag niet te vergoeden. Je bent van twee honderd oudjes per jaar af voor 10.000 euro per leven = 2mln. Lijkt me een koopje tegenover de uitgespaarde zorgkosten.  Of willen zorgverzekeraars en ziekenhuizen die omzet nog niet missen? JP

*

3 maart. Europa beperkt de bancaire bonussen tot 1x jaarsalaris. Nu nog een beperking op het jaarsalaris. ChrK

Facebooktwitterlinkedinmail