Pages Navigation Menu

Aanpassing en gelatenheid

 

 

 

 

 

23 maart. Waarom houden we überhaupt nog gevangenissen open als maatschappelijke bestraffing, tenzij in de vorm van een acceptgiro, te duur is? JP

*

21 maart. De eerste kamer is ondertussen ook al een politieke grabbelton. Zijn de politici bij het bestuur van het land vergeten dat het parlementaire proces niet gaat over 75 + 1 of 37+1, maar over ethische belangenafwegingen tussen het belang voor velen, gelijkheid van een ieder voor de wet en sociale rechtvaardigheid? Of is het enige politieke criterium nog slechts wat iets kost? JP

*

19 maart. Aanpassing en gelatenheid, berusting en acceptatie, dat zijn de waarden die media en politiek ons voorhouden als het gaat om sociale en economische ontwikkelingen. Actie is zinloos en zelfs gevaarlijk. Zo heeft de gewone man zich het enige machtsmiddel laten ontfutselen dat hij heeft: zijn boosheid. Niet als doel, maar als middel om een vuist te maken en zijn zin te krij­gen. Demonstreren, actievoeren, bezetten, staken, het zou weer normaal moeten worden. Als dat ooit gebeurt, dan pas is het neoliberale tijdperk voorbij.  Jan Kuitenbrouwer

Facebooktwitterlinkedinmail