Pages Navigation Menu

Salaris en Fraude

 

 

 

 

 

2 april. En ik maar denken dat die 150 euro per maand die ik dit jaar aan extra belastingen moet betalen ten goede kwamen aan de bezuinigingen van Rutte II. Blijkt dat het kabinet geen extra cent belasting ontvangt, maar dat de extra belastingen op de lage inkomens en gepensioneerden in feite zijn overgeheveld naar de hogere inkomens van werkenden. Het was alleen maar het gevolg van de ‘uniformering van het loonbegrip’, want dat was minder administratief werk voor ondernemers en voor de fiscus. Een bewust beleidsfoutje? JP

*

31 maart. Uit de NRC van 30 maart:  Nieuwe topman ING verdient stuk minder. Ralph Hamers, de nieuwe topman van ING, gaat 1,27 miljoen euro per jaar verdienen, 80.000 euro minder dan zijn voorganger Jan Hommen. Het bedrag is exclusief eventuele bonussen. Blijkbaar vinden de journalisten van de NRC dit bedrag echt veel minder. Misschien omdat wat Hamers minder krijgt meer is dan het salaris van een journalist? JP

*

27 maart. Politie knoeit met afgeluisterde gesprekken. De officier van justitie Sylvia Kubicz omschreef de frauduleuze processen-verbaal van de politie op de zitting als “een vergissing” en als “een vormverzuim van geringe betekenis”. De rechters zeggen de officier van justitie “absoluut niet te volgen in haar standpunt”. Volgens de rechtbank zijn de onjuistheden in de verbalen “klaarblijkelijk doelbewust” opgesteld. Blijkbaar mogen wij als burgers bij fraude vanaf nu tegenover het OM voortaan ook een beroep doen op een vormverzuim van geringe betekenis. JP

*

 

Facebooktwitterlinkedinmail