Pages Navigation Menu

Schuld en Boete

 

 

 

 

 

In de jaren zeventig stapte een minister op omdat hij tegen een paaltje aanreed. Minister Beernink nam destijds ontslag omdat hij een doos sigaren uit Belgie ‘smokkelde’. Tegenwoordig is het pluche zadelvast, ook bij dood door schuld, zoals in het geval van Dolmatov.

*

Politici mogen tegenwoordig regelmatig excuses maken en doorregeren. Mismanagement en regelrechte fraude  van bedrijven en instellingen, zoals bij SNS, leiden niet eens tot excuses. De media krijgen het door vele managers ingestudeerde antwoord: “… die suggestie werpe ik verre van mij ” of  “…. Ik herken mij niet in het door u geschetste beeld”.

 *

Een dame van 78 met alleen AOW krijgt, zonder dat de rechter er aan te pas komt,  een forse boete en moet 1 jaar teveel ontvangen alleenstaande AOW terugbetalen, omdat ze te vaak boodschappen doet voor haar zieke buurman. De Sociale Verzekeringsbank spionnen concluderen door dat feit dat ze met haar buurman samenwoont. Frauderende bestuurders en ondernemers komen door het langdurige onderzoek dat nodig is, pas vaak 5-8 jaar later voor de rechtbank, zoals in het geval van Joep van den Nieuwenhuyzen En krijgen dan strafvermindering omdat ze in de publiciteit al zo langdurig beschadigd zijn.

Facebooktwitterlinkedinmail