Pages Navigation Menu

Noorderhaven

De Noorderhaven in Groningen. Een onderwerp dat vele malen door Flip Gaasendam  ”op het doek” is vastgelegd. Allereerst omdat zijn atelier daar heel dichtbij is, maar ook omdat hij vanaf een dak van één van de panden in de buurt een prachtig uitzicht had.

Anno van der Tol, schreef in het boek: Flip Gaasendam, dichter in verf : “..onderwerpen op de schilderijen worden altijd verbeeld door nauwkeurig de persoonlijke zintuigelijke indruk vast te leggen, zonder dat alle details worden geschilderd. Met andere woorden, wat niet nodig is voor de sfeer en het gevoel, wordt door hem weggelaten. Dat is in feite de definitie van impressionisme”.

Prachtig is het zonlicht op het water geschilderd. De serene rust, de bijna romantische sfeer, gevangen in een kleurpallet, maakt het schilderij zo herkenbaar een schilderij van Gaasendam.

( olieverf op doek 2.00×1.00 mtr)

Facebooktwitterlinkedinmail