Pages Navigation Menu

Wachter

Een pier aan de Waddenzee. Totaal verlaten, na weer een heftige regenbui. Waar zo vaak in de zomer er een drukte van belang heerst.

Veel mensen waaronder veel kinderen. Allemaal opgewonden voor het vertrek van de overtocht. Op het moment dat de boot de pier verlaat en door de vaargeul op weg gaat naar een van de waddeneilanden, begint de vakantie.

Nu ligt de pier er troosteloos bij. Geen mensen, geen boten, geen lawaai en opwinding. Dit troosteloze beeld wordt nog versterkt door de, al wat scheef staande “wachters” De betonplaten zijn gebroken en de stenen verzakt, door de zware voertuigen, welke zich af en toe melden aan het eind van de pier.

Peter van der Ploeg schildert “Coastal Art”, zoals hij dat zelf noemt. De wijdse panoramische vergezichten, zonder een spoor van mensen, vormen een basis voor zelf-reflectie, maar zijn ook verbonden met de werkelijke wereld van de Waddenzee.

Facebooktwitterlinkedinmail