Pages Navigation Menu

Commentaar overbodig

Banken VS in opspraak om grondstoffen

Grote Amerikaanse banken zijn in opspraak geraakt, vanwege hun lucratieve handel in grondstoffen. Deze zou neerkomen op marktmanipulatie door prijsopdrijving. Toezichthouders staan op het punt vergunningen in te trekken die banken toestaan fysiek te handelen in olie, gas, graan en industriƫle metalen, zo meldde The Financial Times zondag op basis van anonieme bronnen. Morgen vindt in de Amerikaanse Senaat een hoorzitting plaats over de handelsstrategieƫn van onder andere Barclays, Goldman Sachs en Morgan Stanley. Zij worden ervan beschuldigd dat ze met hun grondstoffenhandel aan concurrentievervalsing doen en de maatschappij onnodig op kosten jagen, bijvoorbeeld door hogere prijzen voor olie en aluminium. Volkskrant 22 sep.

Facebooktwitterlinkedinmail