Pages Navigation Menu

Wat maakt een mens gelukkig?

Je hoeft geen filosofie te studeren om de vaak herhaalde conclusies van 2500 jaar wijsgerig denken van zo vele vooraanstaande filosofen over wat een mens gelukkig maakt te kunnen begrijpen. Andre Comte-Sponville, Frans filosoof, schrijft er uitvoerig over.

Het hoogste geluk in een mensenleven is de Liefde. Het enige van ware waarde in een mensenleven is de liefde. Liefde voor wat je bent, voor wat je hebt en voor wat je doet. Niet alleen de hartstochtelijke liefde voor een partner. Ook de liefde voor wat een ander is, wat een ander heeft, wat een ander doet. Ook de liefde voor, de liefde om, de liefde tot, houden van. Houden van je vrienden. Van je werk. Van sport. Van muziek. Van waar je van geniet, zoals van lekker eten. Liefde is het enige dat echt blij maakt, echte vreugde schenkt.

Je hebt lief wat je begeert….

Lees dit essay verder in de rubriek filosofie

Facebooktwitterlinkedinmail