Pages Navigation Menu

Longtweets: Stress, Amazon en ZZP

stress

@ Stress werkgerelateerd? Natuurlijk is alle stress werkgerelateerd! In onze levensstijl en onder het heersende episteme (Foucault) van een alleen maar economisch gestuurde wereld, wordt je gehele leven 24 uur per dag beheerst door werk en inkomen. Vanzelfsprekend kan een kwart van de bevolking daar helemaal niet mee omgaan. Maar komt dat omdat er persoonlijk iets aan die mensen mankeert?

 

 

amazon@Koop niet bij Amazon.nl. Laten we met zijn allen besluiten geen boeken bij bij het deze week gestarte Amazon Nederland te kopen. Ze persen onze kleine Nederlandse uitgevers (en dus de auteurs) als een sinaasappel uit. De arbeids-omstandigheden bij Amazon Duitsland (van waaruit ze Nederland bedienen) zijn beroerd – zie de documentaire van de ZDF. Gewoon lekker boeken kopen bij de boekhandel (handig: gratis bestellen via een mailtje, je komt er vaak genoeg in de buurt, scheelt weer een pakje aan de deur) of bij onze eigen Nederlandse Bol.com. Daar zit ten minste een hele fatsoenlijke jonge directeur/oprichter die niet korte termijn winst gericht het bedrijf professioneel en personeelsvriendelijk leidt

 

 

kantoor@Utrecht: geen bieb, wel een parkeergarage. B&W van Utrecht bezuinigt 1.5 mln. op het jaarlijks huisvestingsbudget van de lang geplande en dringend noodzakelijke nieuwe Bibliotheek, waardoor huisvesting in het prachtige oude Postkantoorpand aan de Neude onmogelijk blijkt. De Gemeente blijkt wel 50 mln. beschikbaar te hebben voor nog een parkeergarage bij Hoog Catharijne, bij het nieuwe stadskantoor van 330 mln. Is er alleen geld voor nieuwe voorzieningen voor de eigen ambtenaren? Wordt de bieb afgescheept met een pandje dat een of andere projectontwikkelaar nog graag kwijt wil? Met dank aan al die nooit meer boeken lezende bestuurders. Die hebben het te druk om bij het lezen van een schitterend boek zich te bezinnen op waar ze eigenlijk mee bezig zijn.

 

 

ZZP-001@Gesubsidieerde ZZP ers. De snel groeiende groep ZZP-érs (inmiddels 800.000) betalen nauwelijks Inkomstenbelasting en AOW/AWBZ premies. Werknemers die hetzelfde werk doen en wel belasting en premies betalen, subsidiëren dus hun flexibele concullega’s. Dus ook indien de ZZP-érs in de bijstand terecht komen, zware zorg nodig hebben of AOW gaan trekken. Het aantal leden van het Volk dat bijdraagt aan deze Volksverzekeringen daalt nu wel erg snel.

 

 

 

zorg@Strijd om de macht. 2012: Ziekenhuizen vinden dat ze worden uitgeknepen door de gefuseerde zorgverzekeraars. 2014: Zorgverzekeraars vinden dat ze worden uitgeknepen door de gefuseerde ziekenhuizen. De fusiewedloop om de macht op de zorgmarkt gaat onverdroten door.

 

 

 

 

-

Facebooktwitterlinkedinmail